1).Gebruik als warm hapje voor tussendoor.
2).Gebruik als bijgerecht bij vlees-vis en groente (bloemkool, schorseneren, Bretonse groente-mix,Tyrolienne,enz.).
Recept
« Terug naar recepten
Pompoen Gratin
PT75M
Pompoen Gratin
Een heerlijk pompoen gratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen Gratin te bereiden
1).Doe 2 - 3 eetlepels roomboter in een pannetje en laat dat uitbruisen en bruinen. Fruit hierin de broodkruimels goudbruin knapperig in een minuutje of 4 - 5. Laat uitdruipen in keukenpapier. Als het is uitgedropen en geheel is gekoeld de broodkruimels mengen met de geraspte kaas en even apart wegzetten.
2).Meng room, melk, geklutst ei tot een homogeen mengsel.
3).Doe de pompoen in een grote kom en strooi daar over 2 eetlepels gesmolten boter, de bloem, de knoflook, het zout en de vers gemalen peper. Werk dat goed door elkaar.
4).Vet een passende ovenschotel in met de rest van de boter en stort daar in de pompoen. Giet daarover de melk-room-mix en zet dat in de oven die al is voorverwarmd tot 185°C. Dit moet 30 minuten bakken.
5).Haal de schotel uit de oven en stort het broodkruim-kaas-mengsel gelijkmatig over de pompoen en zet weer terug in oven voor minstens 15 minuten.
Het gerecht is klaar als de pompoen geheel zacht is geworden met een mooie goudbruine korst.
Het gerecht moet ook sappig blijven, anders moet er meer vocht bij.
OPTIE:Sommige personen vinden het lekker om er ruim nootmuskaat op te strooien
2).Meng room, melk, geklutst ei tot een homogeen mengsel.
3).Doe de pompoen in een grote kom en strooi daar over 2 eetlepels gesmolten boter, de bloem, de knoflook, het zout en de vers gemalen peper. Werk dat goed door elkaar.
4).Vet een passende ovenschotel in met de rest van de boter en stort daar in de pompoen. Giet daarover de melk-room-mix en zet dat in de oven die al is voorverwarmd tot 185°C. Dit moet 30 minuten bakken.
5).Haal de schotel uit de oven en stort het broodkruim-kaas-mengsel gelijkmatig over de pompoen en zet weer terug in oven voor minstens 15 minuten.
Het gerecht is klaar als de pompoen geheel zacht is geworden met een mooie goudbruine korst.
Het gerecht moet ook sappig blijven, anders moet er meer vocht bij.
OPTIE:Sommige personen vinden het lekker om er ruim nootmuskaat op te strooien