KookJij

Pompoen Soep

Een heerlijk pompoen soep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoen Soep te bereiden

*Oven aanzetten op 180 graden Celsius
*De pompoen in stukken vedelen,zaad en zaadlijsten verwijderen en met de vleeskant naar beneden in het bakblik zetten waarin een laagje water staat.
*Schuif het bakblik in de oven en laat daar ruim 60 minuten
de pompoen in het bakblik garen.Het mag niet aanbranden en waarschijnlijk moet er zo nu en dan wat water bij in het bakblik.
*Ondertussen zetten we de soeppan op met de boter.Zodra de boter is uitgebruist doen we er de uien,
knoflook, gemberrasp,ketumbar en djinten in en zetten de temperatuur laag.
De ingredienten moeten ± 1 uur carameliseren,dus de temperatuur mag niet te hoog,regelmatig blijven omroeren,zorgen dat een en ander niet aanbrandt.
*Wanneer de pompoen zijn tijd heeft gehad,uit de oven halen,iets laten afkoelen en de schil verwijderen en de pompoen in kleine stukken verdelen.
*De pompoen wordt nu gepureerd in de keukenmachine en vervolgens gedaan bij de uien-gember preu.Dan gaan de bouillon er bij met de room en dan brengen we de soep aan de kook en laten hem zeker 15 minuten pruttelen,
alvornes er nog eens uitgebreid de staafmixer in te zetten.Zet vuur op laag.
*Zet de oven weer aan op 180 graden Celsius
*Dan leggen we de prosciutto-,de ham- of jamon-plakken
op bakpapier plat in een bakblik en schuiven dat in de oven
voor een minuutje of 15 om de ham enz. knisperig te drogen.Na een kwartiertje zijn de plakjes zo ver en dan kunnen ze in stukken worden gebroken.
*Nu gaan we soep afmaken op smaak met cayenne peper,zout,basterd suiker en nootmuskaat.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN : Doe de soep in voorverwarmde kommen en een dotje crême fraiche er op (of room,sourecream,dikke yoghurt).
Verdeel de stukjes knisperige ham er over en bestrooi met korianderblaadjes
***
Bovenstaande is dus een basis soep en dat betekent dat je er van alles mee kan doen.Je kunt er gerookte paling in doen,extra groentes,enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst