Recept
« Terug naar recepten
Pompoenbeignets
PT40M
Pompoenbeignets
Een heerlijk pompoenbeignets recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenbeignets te bereiden
Verdeel de pompoen in stukjes.
Doe de melk met het overlangs doorgesneden vanillestokje in een kookpot. Voeg de pompoen toe en een snuifje kaneelpoeder. Plaats het deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.
Giet af, verwijder het vanillestokje en mix glad.
Voeg nu de zachte boter toe, samen met de suiker en kruid met peper en zout.
Zeef de bloem en voeg toe. Zeer goed roeren. Doe het deeg in een kookpan en plaats die op een zacht vuur. Roer het deeg ‘droog’ gedurende een vijftal minuten.
Breng nu de pompoenmassa in een keukenrobot met deeghaak en laat op volle snelheid draaien.
Voeg één na één de eitjes toe.
Verwarm de arachideolie op 180°C, maak quenelles met twee lepels en bak de beignets goudbruin. Twee minuutjes aan elke zijde.
Serveer met wat grof zeezout.
Doe de melk met het overlangs doorgesneden vanillestokje in een kookpot. Voeg de pompoen toe en een snuifje kaneelpoeder. Plaats het deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.
Giet af, verwijder het vanillestokje en mix glad.
Voeg nu de zachte boter toe, samen met de suiker en kruid met peper en zout.
Zeef de bloem en voeg toe. Zeer goed roeren. Doe het deeg in een kookpan en plaats die op een zacht vuur. Roer het deeg ‘droog’ gedurende een vijftal minuten.
Breng nu de pompoenmassa in een keukenrobot met deeghaak en laat op volle snelheid draaien.
Voeg één na één de eitjes toe.
Verwarm de arachideolie op 180°C, maak quenelles met twee lepels en bak de beignets goudbruin. Twee minuutjes aan elke zijde.
Serveer met wat grof zeezout.