Recept
« Terug naar recepten
Pompoencréme met papardelle en gamba's
PT60M
Pompoencréme met papardelle en gamba's
Een heerlijk pompoencréme met papardelle en gamba's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoencréme met papardelle en gamba's te bereiden
1. Pompoencrème. Snijd de pompoen door midden verwijder het zaad met een lepel. Snijd de pompoen in parten en schil deze. Snijd de parten in blokken.
2. Pel de gamba’s en bewaar de schalen.
3. De winterwortel, prei, bleekselderij, knoflook en tomaat schoonmaken en in stukken snijden. Zet de schalen aan in een scheutje olie en voeg de groenten, de peper en de visbouillon toe. Het geheel aan de kook brengen en 1 uur zachtjes laten trekken. Zeef de schaaldierenbouillon en kook hem in tot de helft.
4. Neem driekwart van de schaaldierenbouillon en voeg de pompoenstukken toe en laat ze 20 à 30 minuten garen. Pureren met de staafmixer. Gebruik de rest van de schaaldierenfond om de pompoensaus te verdunnen als dat nodig is.
5. De pompoensaus afsmaken met peper en zout en vlak voor uitserveren de room toevoegen.
6. Pasta. Doe de bloem en de eieren in de kitchen-Aid en gebruik de deeghaken om er een deeg van te kneden.
7. Gebruik verder de handmatige pastamachine om het deeg verder te bewerken. Maak lappen van 30 cm lang door het deeg steeds weer van de grote naar de kleine stand door de machine te draaien. Bestrooi de lappen deeg tussen door met de semolina bloem.
8. Snijd repen van 2 cm breed en 30 cm lang. Je hebt 3 repen p.p. nodig.
9. (Je kunt ook de elektrische pastamachine gebruiken maar dan moet het recept dat daarbij hoort, gebruikt worden )
10. Gamba’s. bak de gamba’s vlak voor uitserveren in wat olie.
Presentatie:
1. Pak 14 verwarmde diepe borden en maak daar een spiegel van de pompoencrème in.
2. Leg in het midden 3 repen papardelle
Leg op de papardelle 3 gebakken gamba’s.
2. Pel de gamba’s en bewaar de schalen.
3. De winterwortel, prei, bleekselderij, knoflook en tomaat schoonmaken en in stukken snijden. Zet de schalen aan in een scheutje olie en voeg de groenten, de peper en de visbouillon toe. Het geheel aan de kook brengen en 1 uur zachtjes laten trekken. Zeef de schaaldierenbouillon en kook hem in tot de helft.
4. Neem driekwart van de schaaldierenbouillon en voeg de pompoenstukken toe en laat ze 20 à 30 minuten garen. Pureren met de staafmixer. Gebruik de rest van de schaaldierenfond om de pompoensaus te verdunnen als dat nodig is.
5. De pompoensaus afsmaken met peper en zout en vlak voor uitserveren de room toevoegen.
6. Pasta. Doe de bloem en de eieren in de kitchen-Aid en gebruik de deeghaken om er een deeg van te kneden.
7. Gebruik verder de handmatige pastamachine om het deeg verder te bewerken. Maak lappen van 30 cm lang door het deeg steeds weer van de grote naar de kleine stand door de machine te draaien. Bestrooi de lappen deeg tussen door met de semolina bloem.
8. Snijd repen van 2 cm breed en 30 cm lang. Je hebt 3 repen p.p. nodig.
9. (Je kunt ook de elektrische pastamachine gebruiken maar dan moet het recept dat daarbij hoort, gebruikt worden )
10. Gamba’s. bak de gamba’s vlak voor uitserveren in wat olie.
Presentatie:
1. Pak 14 verwarmde diepe borden en maak daar een spiegel van de pompoencrème in.
2. Leg in het midden 3 repen papardelle
Leg op de papardelle 3 gebakken gamba’s.
bobbeltje zegt: