KookJij

Pompoenpannenkoekjes met spek en ahornsiroop

Een heerlijk pompoenpannenkoekjes met spek en ahornsiroop recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoenpannenkoekjes met spek en ahornsiroop te bereiden

Snij de pompoen in stukken en stoom of kook gaar. Pureer de pompoen met de bloem en eierdooiers. Sla de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder de pompoen. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak pannenkoekjes van het beslag, reken op twee el. beslag per pannenkoek. Hou de pannenkoek warm en bak het spek krokant. Stapel de pannenkoekjes op elkaar en serveer met het spek en een flinke scheut ahornsiroop.

Mijn kookverhaal (erna vanderhaeghen)

Ook lekker als nagerecht met zure room inplaats van spek

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

metanoia

metanoia zegt:
Bedankt, dit lijkt me lekker, je kan in plaats van spek ook kaas toevoegen. Ook gemakkelijk als je vegetariër bent:p