Recept
« Terug naar recepten
Pompoenpannenkoekjes met spek en ahornsiroop
PT40M
Pompoenpannenkoekjes met spek en ahornsiroop
Een heerlijk pompoenpannenkoekjes met spek en ahornsiroop recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
erna vanderhaeghen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenpannenkoekjes met spek en ahornsiroop te bereiden
Snij de pompoen in stukken en stoom of kook gaar. Pureer de pompoen met de bloem en eierdooiers. Sla de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder de pompoen. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak pannenkoekjes van het beslag, reken op twee el. beslag per pannenkoek. Hou de pannenkoek warm en bak het spek krokant. Stapel de pannenkoekjes op elkaar en serveer met het spek en een flinke scheut ahornsiroop.
Mijn kookverhaal (erna vanderhaeghen)
Ook lekker als nagerecht met zure room inplaats van spek
metanoia zegt: