Recept
« Terug naar recepten
Pompoenpittencrackers
PT60M
Pompoenpittencrackers
Een heerlijk pompoenpittencrackers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Michel Roux Jr
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenpittencrackers te bereiden
Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en cayennepeper. Schep er de havervlokken door. Wrijf er de boter door tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Schep er dan de kaas, het ei, 80 gram pompoenpitten en zo nodig wat melk door. Meng het deeg niet te lang, maar vorm het wel tot een bal. Wikkel in plasticfolie en leg 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot 3 tot 5 mm dik en snijd dan tot het gewenste formaat. Bestrijk met melk en strooi er de overgebleven pompoenpitten over. Leg op een anti-aanbak bakplaat en bak 15 tot 20 minuten in de oven. Laat iets afkoelen voor u de crackers van de bakplaat neemt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Ik heb het er bij gezet, was het helaas vergeten.
veel succes en genieten maar.
:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Geweldig weer iemand geholpen.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers