Recept
« Terug naar recepten
Pompoensaffraanvelouté
PT45M
Pompoensaffraanvelouté
Een heerlijk pompoensaffraanvelouté recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Tijdschrift
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensaffraanvelouté te bereiden
1. Hak de ui en de knoflook fijn en stoof ze glazig in olijfolie.
2. Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij hem in blokjes. Neem een Hokaido die hoef je niet te schillen. Voeg de groenten toe aan de gestoofde ui en laat zachtjes meestoven.
3. Overgiet met 1,5 liter water en voeg de saffraan en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
4. Mix de soep. Verdeel over kommetjes en bestrooi met paprikapoeder.
2. Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij hem in blokjes. Neem een Hokaido die hoef je niet te schillen. Voeg de groenten toe aan de gestoofde ui en laat zachtjes meestoven.
3. Overgiet met 1,5 liter water en voeg de saffraan en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
4. Mix de soep. Verdeel over kommetjes en bestrooi met paprikapoeder.
Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)
Zeer lekkerrrrrrrrr
hns zegt:
Hans:):)