Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep met bospaddenstoelen
PT30M
Pompoensoep met bospaddenstoelen
Een heerlijk pompoensoep met bospaddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
219 kcal kCal energie
7.1 g Gram eiwit
13.7 g Gram vet
16.9 g Gram koolhydraten
7.1 g Gram eiwit
13.7 g Gram vet
16.9 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep met bospaddenstoelen te bereiden
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij het preiwit in stukken.
- Snipper de peterselie fijn.
Snij verse pompoen in blokjes.
Laat de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in lauw water. Bewaar 2 dl van het weekwater (niet het bezinksel). Spoel de paddenstoelen goed onder stromend water, dep droog en snij heel fijn.
Snij de gedroogde ham in fijne reepjes.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
Voeg de stukken prei en de (diepgevroren)
pompoenblokjes toe. Overgiet met de groentebouillon en het weekwater van de paddenstoelen. Laat de soep 15 min. koken.
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de stukjes
paddenstoel toe en bak 2 à 3 min. op een hevig vuur. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
Mix alles tot een gladde soep. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Giet de soep in diepe borden en leg 1 eetl. gebakken bospaddenstoelen in het midden. Versier met een streepje room errond en garneer het geheel met reepjes gedroogde ham.
- Snij het preiwit in stukken.
- Snipper de peterselie fijn.
Snij verse pompoen in blokjes.
Laat de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in lauw water. Bewaar 2 dl van het weekwater (niet het bezinksel). Spoel de paddenstoelen goed onder stromend water, dep droog en snij heel fijn.
Snij de gedroogde ham in fijne reepjes.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
Voeg de stukken prei en de (diepgevroren)
pompoenblokjes toe. Overgiet met de groentebouillon en het weekwater van de paddenstoelen. Laat de soep 15 min. koken.
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de stukjes
paddenstoel toe en bak 2 à 3 min. op een hevig vuur. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
Mix alles tot een gladde soep. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Giet de soep in diepe borden en leg 1 eetl. gebakken bospaddenstoelen in het midden. Versier met een streepje room errond en garneer het geheel met reepjes gedroogde ham.