KookJij

Pompoensoep met garnalen

Een heerlijk pompoensoep met garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: de vorket
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoensoep met garnalen te bereiden

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snij er dunne repen van, ca. 1 cm breed. Klop het eigeel los en bestrijk de bladerdeeg reepjes. Strooi er de Italiaanse kruiden over en bak af in een hete oven 180º in ca. 10 minuten. In een brood mandje af laten koelen.
Schil de pompoen en verwijder het zaad. Pel de sjalotten, knoflook en uien, snij in stukken. Fruit de uien met de sjalotten, in een grote pan, glazig in een beetje olijfolie. Let op ze mogen niet bruin worden. Snij de pompoen in kleine stukken. Voeg nu de pompoen met de knoflook en de fond toe, kook gaar. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak. Hoeveelheid van te voren afmeten.
Droog de garnalen en bak ze in olijfolie om en om tot ze bijna gaar zijn. Dus heel kort. Laat ze iets afkoelen en pel ze en verwijder het darmkanaal. Snij ze in niet de kleine stukken en leg apart.
Zet soepkoppen warm.
Verdeel eerst de garnalen over de soepkoppen en daarna de soep. Garneer met een klein lepeltje crème fraîche en serveer de kruidige soepstengels erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst