Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep met gember
PT30M
Pompoensoep met gember
Een heerlijk pompoensoep met gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Astrid de Vries
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep met gember te bereiden
Was de pompoen en vewijder het puntje en de onderknoest. Pompoen in stukken snijden en de zaden verwijderen met een lepel.
Doe de olie in de pan en zet de ui - knoflook en gember even aan. Doe de sutkken pompoen erbij en zet deze ook even aan. Vervolgens het water en de bouillonblokjes en alles aan de kook laten komen en zachtjes gaar laten worden. Pan van het vuur en met de staafmixer de soep pureren. Terug op het vuur en vers gemalen peper erbij en eventueel vergemalen zout.
Doe de olie in de pan en zet de ui - knoflook en gember even aan. Doe de sutkken pompoen erbij en zet deze ook even aan. Vervolgens het water en de bouillonblokjes en alles aan de kook laten komen en zachtjes gaar laten worden. Pan van het vuur en met de staafmixer de soep pureren. Terug op het vuur en vers gemalen peper erbij en eventueel vergemalen zout.
Mijn kookverhaal (Astrid de Vries)
Heerlijk na een wandeling door het winter - wonderland.
hansen zegt: