Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep van Rianne
PT30M
Pompoensoep van Rianne
Mijn collega Rianne is tegen Halloween altijd erg druk met pompoenen
uitsnijden, carving e.d. en ze maakt er dan ook schitterende exemplaren
waarbij de lat elk jaar hoger komt te liggen.
Een pompoensoep past dan uitstekend in het plaatje en omdat ik
nieuwsgierig was naar haar recept bracht ze een keer een emmertje van
die zelfgebrouwen soep mee naar het werk om mij te laten proeven. Ik kon
niks anders zeggen dan HEERLIJK!!! En kom maar op met dat recept.
Ik heb de soep zelf gemaakt (en zoals ik wel vaker doe) hier en daar een
beetje aangepast.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Mijn collega Rianne die het weer van Museum Klok & Peel Asten heeft.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep van Rianne te bereiden
- Pompoen goed schoon schrobben, halveren, pitten en draden vruchtvlees verwijderen; dan in stukken snijden (schillen is niet nodig).
- Stukken in grote pan doen met de grof gesneden uien, linzen, en bouillonblokjes. Kokend water erbij tot de pompoen onder water staat en laten koken tot alles gaar is.
- De soep pureren, en de fijngesneden peterselie (of koriander) en optioneel de gebakken spekjes en (kastanje)champignons erdoor.
- Dan de kruiden erbij en op smaak brengen met peper en zout.