KookJij

Pompoensoep van Rianne

Mijn collega Rianne is tegen Halloween altijd erg druk met pompoenen uitsnijden, carving e.d. en ze maakt er dan ook schitterende exemplaren waarbij de lat elk jaar hoger komt te liggen. Een pompoensoep past dan uitstekend in het plaatje en omdat ik nieuwsgierig was naar haar recept bracht ze een keer een emmertje van die zelfgebrouwen soep mee naar het werk om mij te laten proeven. Ik kon niks anders zeggen dan HEERLIJK!!! En kom maar op met dat recept. Ik heb de soep zelf gemaakt (en zoals ik wel vaker doe) hier en daar een beetje aangepast.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Mijn collega Rianne die het weer van Museum Klok & Peel Asten heeft.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoensoep van Rianne te bereiden

  1. Pompoen goed schoon schrobben, halveren, pitten en draden vruchtvlees verwijderen; dan in stukken snijden (schillen is niet nodig).
  2. Stukken in grote pan doen met de grof gesneden uien, linzen, en bouillonblokjes. Kokend water erbij tot de pompoen onder water staat en laten koken tot alles gaar is.
  3. De soep pureren, en de fijngesneden peterselie (of koriander) en optioneel de gebakken spekjes en (kastanje)champignons erdoor.
  4. Dan de kruiden erbij en op smaak brengen met peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst