Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep
PT50M
Pompoensoep
Heel gezond, en ook nog eens simpel om te maken. Leuke serveer tip: Hol de pompoen uit en gebruik deze als serveerschaal voor de soep!
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.fairfood.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep te bereiden
Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.
De pompoen in blokjes snijden van ongeveer 2 centimeter. De ui snipperen en de knoflook klein snijden. De gesnipperde ui en knoflook in de olijfolie fruiten. Kerriepoeder en Provençaalse kruiden toevoegen en doorroeren. Kippenbouillon, de melk en de blokjes pompoen erbij doen. Zachtjes ca. ½ uur laten doorkoken. Pureren in een blender (fijn)/ of met staafmixer en op smaak brengen met peper en zout. Voor het serveren eventueel afmaken met geslagen room op de soep.
De pompoen in blokjes snijden van ongeveer 2 centimeter. De ui snipperen en de knoflook klein snijden. De gesnipperde ui en knoflook in de olijfolie fruiten. Kerriepoeder en Provençaalse kruiden toevoegen en doorroeren. Kippenbouillon, de melk en de blokjes pompoen erbij doen. Zachtjes ca. ½ uur laten doorkoken. Pureren in een blender (fijn)/ of met staafmixer en op smaak brengen met peper en zout. Voor het serveren eventueel afmaken met geslagen room op de soep.