Recept
« Terug naar recepten
Pompoentaart
PT20M
Pompoentaart
Een heerlijk pompoentaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
gobelijn
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoentaart te bereiden
Snij de pompoen in kleine stukjes en stoof deze aan in een beetje boter. Let op dat ze niet aanbakken en lekker zacht worden zodanig dat je deze gemakkelijk kan mixen. Mix en laat zachtjes uitdrogen tot een zachte massa.
Meng alle kruiden, de suiker en de 2 eitjes.
Rol de kruimeldeeg uit en bak enkele minuten de deeg voor in de voorverwarmde oven op 220 °C.
Voeg het kruiden mengsel en de pompoen samen en roer opnieuw goed om.
Giet dan voorzichtig de melk door het pompoenmengsel
Giet dit mengsel in de kruimeldeeg en laat dan bakken in de oven van 220°C tot wanneer de taart klaar is. (neem een breinaald en indien er geen pompoenmengsel meer aan de breinaald hangt dan is de taart ready).
Meng alle kruiden, de suiker en de 2 eitjes.
Rol de kruimeldeeg uit en bak enkele minuten de deeg voor in de voorverwarmde oven op 220 °C.
Voeg het kruiden mengsel en de pompoen samen en roer opnieuw goed om.
Giet dan voorzichtig de melk door het pompoenmengsel
Giet dit mengsel in de kruimeldeeg en laat dan bakken in de oven van 220°C tot wanneer de taart klaar is. (neem een breinaald en indien er geen pompoenmengsel meer aan de breinaald hangt dan is de taart ready).