Recept
« Terug naar recepten
Pompoenveloute
PT45M
Pompoenveloute
Soep, altijd lekker !!
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenveloute te bereiden
- Verhit de boter en fruit hierin de pompoenblokjes, voeg grof gehakte ui toe en laat zacht stoven gedurende 3 minuten.
- Ontvel en ontpit de tomaten, snij in blokjes en voeg bij de soep, laat 2 minuten fruiten.
- Overgiet met 1 Liter bouillon naar keuze, breng aan de kook en laat onder deksel 30 minuten sudderen.
- Pureer de soep, voeg room toe en breng op smaak met de kruiden, laat goed doorwarmen.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Garneer eventueel met gehakte peterselie.