Recept
« Terug naar recepten
Pompoenvelouté met appel
PT50M
Pompoenvelouté met appel
Een heerlijk pompoenvelouté met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenvelouté met appel te bereiden
1 -Pel en snipper de ui snij de selder fijn.Fruit in de olijfolie.
2 -Verwijder de pitten van de pompoen,schil de appels verwijder het klokhuis.Snij de pompoen en de appels in blokjes,doe ze bij de ui selder mengeling, schep even om.
3 -Schenk de kippebouilon en kruit naar smaak met peper en zout.dek af en laat 20 min koken.
4 -Mix de soep en breng ze op smaak met kaneel,werk af met gehakte bieslook.
2 -Verwijder de pitten van de pompoen,schil de appels verwijder het klokhuis.Snij de pompoen en de appels in blokjes,doe ze bij de ui selder mengeling, schep even om.
3 -Schenk de kippebouilon en kruit naar smaak met peper en zout.dek af en laat 20 min koken.
4 -Mix de soep en breng ze op smaak met kaneel,werk af met gehakte bieslook.