Recept
« Terug naar recepten
Poolse bygos
PT30M
Poolse bygos
Een heerlijk poolse bygos recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
550 kCal energie
20 Gram eiwit
30 Gram vet
45 Gram koolhydraten
20 Gram eiwit
30 Gram vet
45 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Polen
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 6 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poolse bygos te bereiden
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Kook ondertussen de champignons 5 minuten in water met zout en giet af.
Verwarm ondertussen de knakworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de champignons, paprika, ui en oregano door de zuurkool. Schep er de honing en peper door.
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen met de pureestamper en 150 ml kookvocht tot een smeuïge puree.
Voeg peper en zout toe.
Verdeel de zuurkoolsalade en knakworsten over 4 borden.
Schep er de puree bij.
Verwarm ondertussen de knakworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de champignons, paprika, ui en oregano door de zuurkool. Schep er de honing en peper door.
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen met de pureestamper en 150 ml kookvocht tot een smeuïge puree.
Voeg peper en zout toe.
Verdeel de zuurkoolsalade en knakworsten over 4 borden.
Schep er de puree bij.