Recept
« Terug naar recepten
Poolse vleespirogs
PT45M
Poolse vleespirogs
Een heerlijk poolse vleespirogs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Polen
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poolse vleespirogs te bereiden
De melk iets verwarmen . De gist in een beslagkom brokkelen en met de melk glad roeren. De boter smelten en door de gistmelk roeren. Het zout, het ei en de gezeefde bloem toevoegen en alles tot een glad deeg kneden. Afgedekt op een warme plaats 30 min laten rijzen. Intussen de vulling bereiden. De uien snipperen. Het vlees in hele kleine stukjes snijden. De champignons wassen en fijn snijden. De olie verhitten in een pan, hierin de uien fruiten totdat ze glazig zijn. Het vlees toevoegen en rondom aanbraden. De champignons toevoegen. Een paar minuten laten bakken totdat het vocht verdampt is. Dan de creme fraiche toevoegen. Op smaak brengen met zout paprikapoeder en peper. Af laten koelen. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nog een keer goed kneden en uitrollen. Rondjes uitsteken met een doorsnee van 12 cm . De deegresten opnieuw kneden, uitrollen en hier ook rondjes uitsteken. De oven voorverwarmen op 200 graden. Het vleesmengsel over de rondjes verdelen. De randen met wat water bestrijken, de deegrondjes tot halve cirkels dichtvouwen. De randen met een vork aandrukken. De pirogs op een ingevette bakplaat leggen. Nog 15 min laten rijzen. De pirogs bestrijken met losgeklopte eidooier. Midden in de oven 15 min bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kazik zegt:
kazik zegt:
anouk zegt:
kazik zegt:
anouk zegt:
kazik zegt:
anouk zegt:
angelika zegt:
maar ik vind ze met gehakt lekkerder ;)
bobbeltje zegt:
Annabelle zegt:
Zar Blok zegt: