Recept
« Terug naar recepten
Poon in een groenteconsommé
PT35M
Poon in een groenteconsommé
Een heerlijk poon in een groenteconsommé recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poon in een groenteconsommé te bereiden
Snijd de wortels, rapen en selderij in kleine stukjes, de halve ui in ringen en de prei in sliertjes.
Zet de bouillon op het vuur, doe er de groenten in en laat koken tot ze beetgaar zijn.
Haal al de groenten uit de kookpot. Pocheer de schoongemaakte visjes in de bouillon. Reken ongeveer 10 minuten en haal ze dan voorzichtig uit het nat.
Giet de bouillon door een neteldoek of zeer fijne zeef.
Doe er al de groenten en vis weer bij. Voeg ook de madeira toe. Breng op smaak met peper en zout.
Laat nog even heet worden en breng op tafel in een mooie soepterrine. Versier met wat bieslook, dille en
kervel. Eventueel te serveren met een Provençaalse rouille (saus van knoflook en rode pepertjes).
Zet de bouillon op het vuur, doe er de groenten in en laat koken tot ze beetgaar zijn.
Haal al de groenten uit de kookpot. Pocheer de schoongemaakte visjes in de bouillon. Reken ongeveer 10 minuten en haal ze dan voorzichtig uit het nat.
Giet de bouillon door een neteldoek of zeer fijne zeef.
Doe er al de groenten en vis weer bij. Voeg ook de madeira toe. Breng op smaak met peper en zout.
Laat nog even heet worden en breng op tafel in een mooie soepterrine. Versier met wat bieslook, dille en
kervel. Eventueel te serveren met een Provençaalse rouille (saus van knoflook en rode pepertjes).