Recept
« Terug naar recepten
Popcorn met Chaumes en amandelen
PT20M
Popcorn met Chaumes en amandelen
Een heerlijk popcorn met chaumes en amandelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ilovecheese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Popcorn met Chaumes en amandelen te bereiden
- Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
- Doe de olie en de maïs in een grote sauteuse. Leg er een deksel op en verhit op vrij hoog vuur. Schud af en toe op tot je geen korrels meer hoort poffen. Leg ze uitgespreid op de met bakpapier beklede ovenplaat en verwijder de ongepofte korrels.
- Laat de boter in een steelpan smelten en voeg de komijn toe, de chili, zout, ½ koffielepel geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap en de geschaafde amandelen. Roer 2 min op zacht vuur en giet dan op de popcorn. Meng alles zorgvuldig met je handen.
- Zet 10 min in de oven en laat dan afkoelen.
- Snij de blok Chaumes in kleine blokjes en meng ze met de popcorn.
- Dien op als aperitiefhapje in kommetjes of papieren hoorntjes.
Hilde Dumont zegt: