Recept
« Terug naar recepten
Portobello met "Caprese" vulling
PT30M
Portobello met "Caprese" vulling
Summer meets Autumn.
In dit gerecht zijn beide jaargetijden vertegenwoordigd.
De mozzarella, tomaatjes en basilicum (Caprese) vormen een mooie combinatie met de portobello en de pesto geeft het geheel net een beetje meer pit. Je kunt het als amuse of hapje serveren maar op een bedje van sla is het ook een heel leuk maar vooral ook lekker voorgerecht.
Vergeet niet de geroosterde pijnboompitjes die het geheel helemaal afmaken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portobello met "Caprese" vulling te bereiden
- Haal de steeltjes uit de portbello.
- Halveer de tomaatjes en de mini mozzarella en vul hiermee de paddenstoel.
- Stop de basilicum blaadjes ertussenin.
- Schep een beetje pesto op.
- Giet er een beetje olijfolie overheen.
- Bak de portobello`s 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Maak ondertussen op een bord een bedje van sla met dressing naar keuze.
- Als de portobello klaar is leg je hem op het slabedje en garneer je het geheel met geroosterde pijnboompitjes.