KookJij

Portsaus

Een heerlijk portsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Portsaus te bereiden

1).De uien en knoflook glazig aanzweten in een eetlepel boter.
2).De Port en rode wijn er bij gieten met de kaneel en steranijsjes en vervolgens voor de helft laten inkoken.
3).De demi-glace toevoegen met de appel-perenstroop en weer voor de helft laten inkoken
4).Kaneelstokje en steranijsjes verwijderen. De saus opmonteren met de rest van de roomboter en warm houden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Wat eten we hier bij?
->Alle soorten biefstukjes
->Alle soorten mooie stukjes vlees, die niet "stuk" gebakken zijn
->Gebakken bloedworst met gebakken appel
We serveren er bij een mooie aardappelpuree met bv een zoetzure rode kool

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Assy54

Assy54 zegt:
Thanxs - kan het allicht proberen ;)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo assy54,
Een andere optie is runderfond voor de helft in te koken.Het is niet hetzelfde,maar het komt er wel in de buurt.
Jan A.
assy54

assy54 zegt:
Als je geen Demi Glace kunt krijgen waarmee kun je dit vervangen. Waar ik woon is geen speciaalzaak :?