Recept
« Terug naar recepten
portugese tomatensoep
PT20M
portugese tomatensoep
Een heerlijk portugese tomatensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe portugese tomatensoep te bereiden
Laat het spek zachtjes uitsmelten en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook,maar laat deze niet bruin worden.Voeg er de tomaten bij,gepeld,van vocht en pitjes ontdaan en in stukken gesneden.Laat die even meefruiten.Voeg er dan 1 l bouillon bij,waar de tomatenpuree,fijngehakte peterselie en selderij,wat tijm en laurier,de basilicum,suiker,zout en rijst zijn doorgeroerd.Laat de soep zo in ongeveer 20 min gaar koken.Strooi er wat verse peterselie over.