Recept
« Terug naar recepten
Portugese Vissoep
PT35M
Portugese Vissoep
Een heerlijk portugese vissoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese Vissoep te bereiden
Smelt de boter in een pan en smoor de ui glazig. Voeg de knoflook en
tomatenpuree toe, daarna de prei. Af en toe roeren en 5 minuten laten
smoren.
Voeg hierna het water en puree-poeder toe, aan de kook brengen en af en toe
doorroeren.
Als laatste de bouillontabletten, vis en tomatenstukjes toevoegen en 5
minuten zachtjes laten koken. Hierna de tijm, basilicum, peper (eventueel
zout) toevoegen. Nu een flinke scheut cognac erbij, doorroeren en op borden
of in soepkommen schenken. Op elke portie een dot creme fraiche en ernaast
een of twee sneetjes (warm!) stokbrood
tomatenpuree toe, daarna de prei. Af en toe roeren en 5 minuten laten
smoren.
Voeg hierna het water en puree-poeder toe, aan de kook brengen en af en toe
doorroeren.
Als laatste de bouillontabletten, vis en tomatenstukjes toevoegen en 5
minuten zachtjes laten koken. Hierna de tijm, basilicum, peper (eventueel
zout) toevoegen. Nu een flinke scheut cognac erbij, doorroeren en op borden
of in soepkommen schenken. Op elke portie een dot creme fraiche en ernaast
een of twee sneetjes (warm!) stokbrood
h_wieske zegt: