KookJij

Portugese Vissoep

Een heerlijk portugese vissoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Portugese Vissoep te bereiden

Smelt de boter in een pan en smoor de ui glazig. Voeg de knoflook en
tomatenpuree toe, daarna de prei. Af en toe roeren en 5 minuten laten
smoren.
Voeg hierna het water en puree-poeder toe, aan de kook brengen en af en toe
doorroeren.
Als laatste de bouillontabletten, vis en tomatenstukjes toevoegen en 5
minuten zachtjes laten koken. Hierna de tijm, basilicum, peper (eventueel
zout) toevoegen. Nu een flinke scheut cognac erbij, doorroeren en op borden
of in soepkommen schenken. Op elke portie een dot creme fraiche en ernaast
een of twee sneetjes (warm!) stokbrood

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

h_wieske

h_wieske zegt:
Dit lijkt mij een lekker recept.Een vraagje is de puree-poeder om de soep te binden?