Recept
« Terug naar recepten
Postelein met Edammer kaassaus
PT30M
Postelein met Edammer kaassaus
Een heerlijk postelein met edammer kaassaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
phoebe halliwell
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kook ook
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Postelein met Edammer kaassaus te bereiden
Maak de postelein schoon en snijd de groente evt. wat kleiner.
Maak de saus: smelt de boter in een (steel)pan en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel al roerende 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk, nog steeds roerende, een scheut (ca. 1/3) van de melk erbij en roer, op een matig hoog vuur, tot het mengsel kookt en glad gebonden is. Roer dan scheutje voor scheutje de rest van de melk erdoor. Roer het mengsel na elke toevoeging glad. Roer de geraspte kaas door de saus en laat de kaas al roerende zachtjes smelten. Breng de saus op smaak met zout en peper en houd hem warm. Breng de postelein met het aanhangende water in een pan aan de kook en laat de groente op een hoog vuur onder regelmatig omscheppen snel
slinken (ca. 1 minuut). Voeg ca. 1/2 theelepel zout toe en laat de postelein met het deksel op de pan in ca. 3 minuten zachtjes gaar worden. Giet de postelein af en schep de groente in een voorverwarmde schaal. Schep er enkele lepels saus over en serveer de rest van de saus apart (of roer alle saus door de postelein).
Maak de saus: smelt de boter in een (steel)pan en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel al roerende 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk, nog steeds roerende, een scheut (ca. 1/3) van de melk erbij en roer, op een matig hoog vuur, tot het mengsel kookt en glad gebonden is. Roer dan scheutje voor scheutje de rest van de melk erdoor. Roer het mengsel na elke toevoeging glad. Roer de geraspte kaas door de saus en laat de kaas al roerende zachtjes smelten. Breng de saus op smaak met zout en peper en houd hem warm. Breng de postelein met het aanhangende water in een pan aan de kook en laat de groente op een hoog vuur onder regelmatig omscheppen snel
slinken (ca. 1 minuut). Voeg ca. 1/2 theelepel zout toe en laat de postelein met het deksel op de pan in ca. 3 minuten zachtjes gaar worden. Giet de postelein af en schep de groente in een voorverwarmde schaal. Schep er enkele lepels saus over en serveer de rest van de saus apart (of roer alle saus door de postelein).