Recept
« Terug naar recepten
Posteleinstamppot met karameltomaatjes
PT30M
Posteleinstamppot met karameltomaatjes
Een heerlijk posteleinstamppot met karameltomaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Posteleinstamppot met karameltomaatjes te bereiden
Schil en was de aardappels en snijd ze in stukken.Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca.20 min.gaar.Maak de postelein schoon door de worteltjes eraf te snijden.Was de postelein en hak deze grof.Los het bouillonblokje op in 200 ml.kokend water.Giet de aardappels af en maak er met de bouillon en 3 el.olijfolie een puree van.meng de postelein erdoor en warm het geheel goed door.Breng de stamppot op smaak met de crème fraîche,mierikswortel,peper en zout.Was de cherrytomaatjes.Verhit 2 el.olijfolie in een koekepan en bak de tomaatjes met de honing in ca.3 min.glanzend.Serveer de stamppot met de karameltomaatjes erboven op.
Jeltje zegt: