KookJij

" Aardappeltjes Anders uit de oven "

Lekker hoor deze aardappeltjes omwikkeld met Parmaham en bestrooid met rozemarijn. Beetje feestelijk zelfs en heel gemakkelijk te maken. Eenmaal in de oven alleen op de helft van de tijd nog even omdraaien .
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe " Aardappeltjes Anders uit de oven " te bereiden

  1. . Boen de aardappeltjes goed schoon en kook ze ca 10 minuten inwat groentebouyillon.
  2. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Wikkel om elk aardappeltje een half plakje parmaham en zet dit met een prikkertje vast.
  3. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie en draai flink met de pepermolen.
  4. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ca 10 minuten.
  5. Draai de aardappeltjes dan om en strooi er de rozemarijn over.
  6. Zet nog 10 min in de oven. Laat ze even uitlekken op keukenpapier . 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ik serveerde ze met een kogelbiefstuk en een frisse groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst