Recept
« Terug naar recepten
Poule à l'Orange
PT100M
Poule à l'Orange
Een heerlijk poule à l'orange recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poule à l'Orange te bereiden
1).Meng in een kommetje 50 gram zachte boter, 3/4 van de oregano blaadjes en de sinaasappelzest.
2).Vul daarmee de borst-buikholte van de kip en bind de kip daarna dicht.
3).Wrijf de kip in met 2 eetlepels roomboter en bestrooi de kip daarna met veel vers gemalen zwarte peper en mondjesmaat zeezout.
4).Leg de kip - het liefst op een roostertje - in het bakblik met de buikholte naar boven.
5).Meng de vers uitgeperste sinaasappelsap met de honing en overgiet daarmee de kip.
6).Giet de wijn (niet over de kip) in het bakblik en doe daarbij de rest van de boter en de rest van de oregano.
7).Dit geheel gaat 20 minuten in de oven, waarna de temperatuur wordt verlaagd naar 160 graden Celsius. De kip blijft dan nog eens 45 minuten in de oven (althans onze kip van 1500 gram). Soms iets korter, soms iets langer : wanneer je een pen steekt in het dikste vleesdeel van de kip, moet hij er schoon uitkomen en er mag alleen helder vocht navloeien.
8).Houd de kip warm onder alu-folie,terwijl we sappen uit het bakblik in een pannetje gieten en dat voor de helft laten inkoken.
2).Vul daarmee de borst-buikholte van de kip en bind de kip daarna dicht.
3).Wrijf de kip in met 2 eetlepels roomboter en bestrooi de kip daarna met veel vers gemalen zwarte peper en mondjesmaat zeezout.
4).Leg de kip - het liefst op een roostertje - in het bakblik met de buikholte naar boven.
5).Meng de vers uitgeperste sinaasappelsap met de honing en overgiet daarmee de kip.
6).Giet de wijn (niet over de kip) in het bakblik en doe daarbij de rest van de boter en de rest van de oregano.
7).Dit geheel gaat 20 minuten in de oven, waarna de temperatuur wordt verlaagd naar 160 graden Celsius. De kip blijft dan nog eens 45 minuten in de oven (althans onze kip van 1500 gram). Soms iets korter, soms iets langer : wanneer je een pen steekt in het dikste vleesdeel van de kip, moet hij er schoon uitkomen en er mag alleen helder vocht navloeien.
8).Houd de kip warm onder alu-folie,terwijl we sappen uit het bakblik in een pannetje gieten en dat voor de helft laten inkoken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er aardappelpuree bij met bv zomerworteltjes en schenk daarover een lepeltjes ingekookte saus.