KookJij

Pounds cake

Een heerlijk pounds cake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Engels cookbook
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pounds cake te bereiden

Snij de ijskoude boter in kleine stukjes. Meng met de suiker tot het geheel wit schuimend er uit ziet. Meng de eidooiers er door. Zeef de bloem er doorheen. Meng de citroenschil, het zout, de bakpoeder en de vanille- extract er door. Het moet nu lekker dik vloeibaar zijn. Iets te dik? Geef dan een scheutje bronwater er bij tot het gewenste resultaat. Het eiwit stijf slaan zodat er pieken blijven staan. Spatel het eiwit door het beslag. Het beslag in de ingevette vorm gieten. Midden in de oven zetten die op 180 graden staat. Na drie kwartier controleren of de cake gaar is. Eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (Lex Heufke Kantelaar)

Waarom de engelsen dit een poundscake noemen weet ik niet en begrijp ik niet. Engels pound (lbs) is ongeveer 450 gram. Misschien weet iemand anders dit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst