Recept
« Terug naar recepten
Poussin aux échalottes confites
PT90M
Poussin aux échalottes confites
Een heerlijk poussin aux échalottes confites recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle bistro
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poussin aux échalottes confites te bereiden
Pel de sjalotten, snipper ze fijn. Doe ze in een grote kookpan met het hele, gepelde knoflookteentje, de tijm, de rozemarijn, de laurier en 2 tot 3 eetlepels olijfolie. Laat op een zacht vuur 1 uur heel zacht stoven.
Neem de kruiden en de knoflook weg.
Haal de peultjes en de sperzieboontjes af. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
Bak de spekblokjes knapperig in een likje olie of boter. Voeg er de boontjes en de peultjes aan toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Braad de piepkuikens rondom aan op een vrij hoog vuur, in geklaarde boter of olie. Laat ze op een zacht vuur 30 tot 35 minuten verder garen.
Hou de piepkuikenswarm onder aluminiumfolie. Blus de braadpan met de bruine fond en evenveel water. Laat tot de helft inkoken. Kruid de saus naar smaak bij.
Leg de piepkuiken en de groenten op voorverwarmde borden. Lepel er wat saus bij en serveer meteen.
Neem de kruiden en de knoflook weg.
Haal de peultjes en de sperzieboontjes af. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
Bak de spekblokjes knapperig in een likje olie of boter. Voeg er de boontjes en de peultjes aan toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Braad de piepkuikens rondom aan op een vrij hoog vuur, in geklaarde boter of olie. Laat ze op een zacht vuur 30 tot 35 minuten verder garen.
Hou de piepkuikenswarm onder aluminiumfolie. Blus de braadpan met de bruine fond en evenveel water. Laat tot de helft inkoken. Kruid de saus naar smaak bij.
Leg de piepkuiken en de groenten op voorverwarmde borden. Lepel er wat saus bij en serveer meteen.