Recept
« Terug naar recepten
Prei op Roemeense wijze
PT30M
Prei op Roemeense wijze
Een heerlijk prei op roemeense wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei op Roemeense wijze te bereiden
Was en kuis de prei en snij in stukken van 4 cm. Snipper de ui fijn en snij de augurk in plakjes. Verhit boter en stoof hierin de ui en prei. Schraap eventueel het aanbaksel los met de vleesbouillon en breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenpuree en augurken toe, meng het geheel en laat de groenten onder deksel sudderen gedurende 20 minuten. Maak het gerecht af met nootmuskaat, doe de geschilde in stukken gesneden tomaat erbij en laat nog 5 minuten sudderen.