Recept
« Terug naar recepten
Preiballetjes
PT20M
Preiballetjes
Een heerlijk preiballetjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Caroline Overman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Tapas, klassiekers met Spaans temperament
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preiballetjes te bereiden
1. Maak de preistengels schoon, snijd ze in ringen en spoel deze goed af. Verhit de olie in een pan en roerbak daarin de prei ca. 5 minuten.
2. Voeg de kippenbouillon toe en laat alles nog eens 5-10 minuten smoren.
3. Verwarm de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat het geheel binden. Roer vervolgens de melk erdoor en roer zolang totdat het een glad papje is. Breng de saus kort aan de kook en laat hem ca. 10 minuten sudderen op laag vuur.
4. Voeg de prei en de bouillon toe aan de saus, roer alles goed door elkaar en laat de massa afkoelen.
5. Vorm van deze massa balletjes ter grootte van een walnoot. Haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze daarna in het paneermeel.
6. Verhit de frituurolie en frituur hierin de balletjes tot ze helemaal goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
7. Bestrooi ze met peterselie en serveer ze warm.
2. Voeg de kippenbouillon toe en laat alles nog eens 5-10 minuten smoren.
3. Verwarm de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat het geheel binden. Roer vervolgens de melk erdoor en roer zolang totdat het een glad papje is. Breng de saus kort aan de kook en laat hem ca. 10 minuten sudderen op laag vuur.
4. Voeg de prei en de bouillon toe aan de saus, roer alles goed door elkaar en laat de massa afkoelen.
5. Vorm van deze massa balletjes ter grootte van een walnoot. Haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze daarna in het paneermeel.
6. Verhit de frituurolie en frituur hierin de balletjes tot ze helemaal goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
7. Bestrooi ze met peterselie en serveer ze warm.
derbyke zegt: