Heerlijk. Mijn jongens wilde geen prei eten tot ik afgelopen zomer het op deze manier had gedaan.
En ja hoor: Bingo !!!!
Vanavond weer gemaakt..de foto die ik wilde maken is dus ook door de gretigheid iets minder :)
Recept
« Terug naar recepten
Preischotel uit de oven
PT30M
Preischotel uit de oven
Een heerlijk preischotel uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alkien Jacobse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preischotel uit de oven te bereiden
Schil de aardappelen, kook ze en maak met wat melk en olijfolie een stevige puree. Snij de prei in ringetjes, snipper de knoflook. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Verwarm de oven voor op 220°C.
Verwarm de wok, bak hierin het gehakt met de shoarmakruiden rul (je hoeft geen olie te gebruiken). Schep het gehakt uit de wok, bak in het resterende vet de spekblokjes, prei, knoflook, tijm en strooi er wat zout over.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelpuree, verdeel hierover het preimengsel en vervolgens het gehakt. Dek het geheel af met de rest van de puree. Strooi er wat paneermeel op en verdeel wat botervlokjes over de bovenlaag.
Zet de schaal ongeveer 25 minuten midden in de oven tot het geheel goed warm is en er een mooi bruin korstje op zit.
Verwarm de wok, bak hierin het gehakt met de shoarmakruiden rul (je hoeft geen olie te gebruiken). Schep het gehakt uit de wok, bak in het resterende vet de spekblokjes, prei, knoflook, tijm en strooi er wat zout over.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelpuree, verdeel hierover het preimengsel en vervolgens het gehakt. Dek het geheel af met de rest van de puree. Strooi er wat paneermeel op en verdeel wat botervlokjes over de bovenlaag.
Zet de schaal ongeveer 25 minuten midden in de oven tot het geheel goed warm is en er een mooi bruin korstje op zit.
Mijn kookverhaal (Alkien Jacobse)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
j.aarns zegt:
alkien zegt: