Recept
« Terug naar recepten
Preisoep met aardappel
PT50M
Preisoep met aardappel
Een heerlijk preisoep met aardappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preisoep met aardappel te bereiden
Maak de prei schoon. Snij het wit in ringen, gebruik het groen voor een andere bereiding.
Pel en snipper de uien.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Stoof de prei en ui glazig in olijfolie. Doe er de aardappelen, laurier, tijm, peterselie en groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat 40 minuten zachtjes sudderen.
Haal er de kruiden weer uit. Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout.
Pel en snipper de uien.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Stoof de prei en ui glazig in olijfolie. Doe er de aardappelen, laurier, tijm, peterselie en groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat 40 minuten zachtjes sudderen.
Haal er de kruiden weer uit. Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
gea zegt:
fijnproever zegt:
Stoven is een gebruikelijke keukenterm hier bij ons waar ik je niet zo dadelijk een andere term kan voor bezorgen, maar hier een link naar de uitleg ervan;)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stoven
Groetjes, Erwin.
gea zegt:
Anna zegt:
:p:p;);)