KookJij

Preisoep met gerookte zalm

Een heerlijk preisoep met gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Preisoep met gerookte zalm te bereiden

Bereiding runderbouillon:
Doe schenkel, vleesafsnijdsel en mergpijpje in pan, voeg 1,5 liter koud water toe en laat aan de kook komen.
Was intussen de groenten, maak ze schoon en snij ze klein.
Schuim regelmatig af zodra er geen schuim meer verschijnt de groenten en kruiden toevoegen.
Zet vervolgens op een klein vuur en laat ze gedurende 3 uur zachtjes trekken.
Giet de bouillon door een natte neteldoekse lap.
Zet de bouillon koud en verwijder het gestolde vetlaagje.
Verwerk verder zoals in recept aangegeven.
Zet de bouillon op het vuur en voeg de in ringetjes gesneden prei toe en laat deze even meegaren.
Breng op smaak met peper en zout.
Snij julienne van zalm en snij bieslook fijn.
Plak 2 plakken bladerdeeg met water aan elkaar, bestrijk bovenzijde met eigeel, bestrooi deze met geraspte kaas en snij er stengels van.
Bak deze in een oven van 200 graden C. mooi gaar en lichtbruin.
UITSERVEREN:
Doe in voorverwarmde soepkoppen enkele stukjes zalm, voeg hete bouillon toe en garneer af met gehakte bieslook.
Serveer er een kaasstengel bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst