KookJij

Preisoep met rijst en ham

Een heerlijk preisoep met rijst en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Preisoep met rijst en ham te bereiden

1. Spoel de preistengels. Snij 2 stukken preiwit in fijne ringetjes en hou ze apart. Snij de rest van de prei in stukken. Stoof kort de stukken prei met de sjalot in een koffielepel boter. Doe er de bouillon, het kruidentuiltje en de venkel- of dillezaadjes bij. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel.
2. Bak de hamblokjes in een likje boter. Doe er de preiringetjes bij en laat kort meebakken.
3. Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Doe er de rijst, hamblokjes en preiringetjes bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat de soep 1 minuut goed doorwarmen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst