Recept
« Terug naar recepten
Preisoep met rijst en ham
PT40M
Preisoep met rijst en ham
Een heerlijk preisoep met rijst en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Preisoep met rijst en ham te bereiden
1. Spoel de preistengels. Snij 2 stukken preiwit in fijne ringetjes en hou ze apart. Snij de rest van de prei in stukken. Stoof kort de stukken prei met de sjalot in een koffielepel boter. Doe er de bouillon, het kruidentuiltje en de venkel- of dillezaadjes bij. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel.
2. Bak de hamblokjes in een likje boter. Doe er de preiringetjes bij en laat kort meebakken.
3. Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Doe er de rijst, hamblokjes en preiringetjes bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat de soep 1 minuut goed doorwarmen.
2. Bak de hamblokjes in een likje boter. Doe er de preiringetjes bij en laat kort meebakken.
3. Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Doe er de rijst, hamblokjes en preiringetjes bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat de soep 1 minuut goed doorwarmen.