Je kunt kiezen voor één grote taart uit het bakblik of meerdere
1 persoons-taartjes met behulp van een siliconen taartjesmat.
De "gaten" in de mat worden dan bekleed met het uitgerolde bladerdeeg en de ontstane deegbakjes worden dan gevuld met het ricotta mengsel,enz.enz.
#
Het spreekt voor zich dat dit een soort basis recept is voor de alternatieve "Quiche".Het laat open veel ruimte voor creativiteit wat betreft de vulling van de taartjes (inplaats van de hier voorgestelde paddestoelenprut)
Recept
« Terug naar recepten
Preitaart(jes)
PT60M
Preitaart(jes)
Een heerlijk preitaart(jes) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preitaart(jes) te bereiden
Maak eerst een prutje van de paddestoelen met ui en knoflook
en zorg ervoor dat het meeste vocht is verdampt.
Laat de ricotta uitlekken op een doek in een zeef.
Rasp intussen de kaas en prepareer de prei.
Rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap die in het bakblik past en een reep waarmee de zijkant wordt bedekt.
Maak een mengsel van het paddestoelenprutje,ricotta,
kaas,eieren,zout en peper en stort dat in het met blader-
deeg beklede bakblik.
Leg daar boven op de schijfjes prei en kwast deze ruim-
hartig met de gesmolten boter.
Zet het geheel in de oven gedurende minstens 30 minuten
en zorg ervoor dat het meeste vocht is verdampt.
Laat de ricotta uitlekken op een doek in een zeef.
Rasp intussen de kaas en prepareer de prei.
Rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap die in het bakblik past en een reep waarmee de zijkant wordt bedekt.
Maak een mengsel van het paddestoelenprutje,ricotta,
kaas,eieren,zout en peper en stort dat in het met blader-
deeg beklede bakblik.
Leg daar boven op de schijfjes prei en kwast deze ruim-
hartig met de gesmolten boter.
Zet het geheel in de oven gedurende minstens 30 minuten
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
In principe kun je alles gebruiken,dat de mogelijkheid schept een "bakje"te maken van het bladerdeeg waarin dan weer het ricotta mengsel gestort kan worden http://static.kookjij.nl/images/smiley/smile.gif:?
slaatje zegt:
Gerda :?