Recept
« Terug naar recepten
Printaniére
PT30M
Printaniére
Een heerlijk printaniére recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Printaniére te bereiden
Varkensfiletlapjes peperen en met mosterdolie in masseren.Daarna afdekken met folie en 15 minuten laten marineren.Bak vervolgens de filetlapjes.Het vlees uit de koekenpan nemen,licht zouten en warm houden.Fruit nu de bakbacon met de bosui in dezelfde koekenpan.Bak daarna de champignons even mee.Voeg 1 deciliter slagroom toe en laat dit even doorkoken.Op smaak brengen met zout en peper.Leg de varkensfiletlapjes terug in de saus en laat het geheel goed doorwarmen.Verwarm ondertussen de boter met de suiker in een klein steelpannetje.De boter mag niet kleuren.Als de suiker is opgelost,de peultjes en wortelrondjes glaceren en goed verwarmen.Op smaak brengen met peper.