Recept
« Terug naar recepten
Prosecco Risotto
PT30M
Prosecco Risotto
Een heerlijk prosecco risotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prosecco Risotto te bereiden
1).Fruit de uien en de knoflook aan in de boter tot ze zacht en glazig zijn en zorg dat de knoflook niet verbrandt.
2).Voeg de rijst toe en blijf regelmatig roeren gedurende zo'n 5 minuten, tot de rijstkorrels glazig-doorzichtig zijn geworden.
3).Giet de Prosecco er bij en blijf roeren tot de vloeistof geheel is opgenomen.
4).Voeg daarna zo'n 150 - 200 cc hete bouillon toe bij de rijst en roer die geheel weg, alvorens de volgende lepel bouillon wordt toegevoegd.
5).Blijf dit doen tot de rijst al dente is (gaar met een klein stukje harde kern) en roer er dan de slagroom door, tot die geheel is opgenomen.
6).Haal de pan van het vuur af en roer er 10 gram geraspte Parmezaan door.
7).Klaar om op te dienen.
2).Voeg de rijst toe en blijf regelmatig roeren gedurende zo'n 5 minuten, tot de rijstkorrels glazig-doorzichtig zijn geworden.
3).Giet de Prosecco er bij en blijf roeren tot de vloeistof geheel is opgenomen.
4).Voeg daarna zo'n 150 - 200 cc hete bouillon toe bij de rijst en roer die geheel weg, alvorens de volgende lepel bouillon wordt toegevoegd.
5).Blijf dit doen tot de rijst al dente is (gaar met een klein stukje harde kern) en roer er dan de slagroom door, tot die geheel is opgenomen.
6).Haal de pan van het vuur af en roer er 10 gram geraspte Parmezaan door.
7).Klaar om op te dienen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de risotto over de voorverwarmde borden. strooi er nog wat kaas over en vers gemalen peper en garneer af met een of ander groen.