Recept
« Terug naar recepten
Provençaals stoofpotje van roodbaars
PT40M
Provençaals stoofpotje van roodbaars
Een heerlijk provençaals stoofpotje van roodbaars recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
xquich
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaals stoofpotje van roodbaars te bereiden
De groenten wassen en schoonmaken. De tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden. De sjalotten fijnsnijden en de knoflook pletten. De champignons, de courgetten en de paprika in blokjes versnijden.
Een magnetronschaal instrijken met olijfolie. De bodem bedekken met de sjalotten, knoflook en Provençaalse kruiden. Op smaak brengen met peper en zout, afdekken en vier minuten verhitten bij 750 W. De blokjes champignons, courgetten en paprika toevoegen, op smaak brengen met peper en zout en nog drie minuten laten garen bij 850 W.
Ondertussen een andere magnetronschaal instrijken met olijfolie, de roodbaarsfilets erin schikken en beleggen met de voorgegaarde groenten. Afdekken en zes minuten verhitten bij 850 W. Daarna twee minuten laten nagaren en eventueel licht binden met roux.
De bereiding over warme borden verdelen en rijkelijk garneren met gehakte peterselie. Serveren met pasta of gebakken rijst.
Een magnetronschaal instrijken met olijfolie. De bodem bedekken met de sjalotten, knoflook en Provençaalse kruiden. Op smaak brengen met peper en zout, afdekken en vier minuten verhitten bij 750 W. De blokjes champignons, courgetten en paprika toevoegen, op smaak brengen met peper en zout en nog drie minuten laten garen bij 850 W.
Ondertussen een andere magnetronschaal instrijken met olijfolie, de roodbaarsfilets erin schikken en beleggen met de voorgegaarde groenten. Afdekken en zes minuten verhitten bij 850 W. Daarna twee minuten laten nagaren en eventueel licht binden met roux.
De bereiding over warme borden verdelen en rijkelijk garneren met gehakte peterselie. Serveren met pasta of gebakken rijst.
Han zegt: