Lekker bijgerecht bij de barbecue of bij een mediterraan kip- of visgerecht
Recept
« Terug naar recepten
Provencaalse rijst met courgette
PT10M
Provencaalse rijst met courgette
Koude rijst (vooraf gekookt) met kleine blokjes courgette, ui, lente-uitjes, knoflook en verse kruiden .
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provencaalse rijst met courgette te bereiden
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (liefst dag of paar uur tevoren zodat de rijst koud is).
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de courgetteblokjes hieraan toe en bak die mee tot lichtbruin. Doe de Provencaalse kruiden bij de courgetteblokjes en bak die ook even mee. Doe de rijst erbij. Zet de warmtebron hoog en bak de rijst goed heet onder voortdurend omscheppen. Voeg de sukjes lente-ui toe. Maak op smaak met peper, zout en worcestersaus.
- Garneer met gehakte peterelie.