Recept
« Terug naar recepten
Provençaalse sperziebonen
PT10M
Provençaalse sperziebonen
Een heerlijk provençaalse sperziebonen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaalse sperziebonen te bereiden
Maak de sperziebonen schoon en verwijder eventuele draden.
Was de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd in stukken.
Pel de knoflook en snijd fijn. Zet apart.
Blancheer de bonen ca. 2 min. in een pan met kokend water en zout.
Giet af en laat goed uitlekken.
Doe de sperziebonen weer in de pan.
Voeg olijfolie, knoflook en tomaten toe, breng op smaak en meng alles goed door elkaar.
Verwarm de groenten op een laag vuur.
Meng er de peterselie door en breng het geheel nogmaals op smaak.
Was de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd in stukken.
Pel de knoflook en snijd fijn. Zet apart.
Blancheer de bonen ca. 2 min. in een pan met kokend water en zout.
Giet af en laat goed uitlekken.
Doe de sperziebonen weer in de pan.
Voeg olijfolie, knoflook en tomaten toe, breng op smaak en meng alles goed door elkaar.
Verwarm de groenten op een laag vuur.
Meng er de peterselie door en breng het geheel nogmaals op smaak.