Recept
« Terug naar recepten
Provençaalse tortilla met zachte geitenkaas
PT30M
Provençaalse tortilla met zachte geitenkaas
Heerlijke Provençaalse tortilla met zachte geitenkaas
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
AH receptenkaart week 22/23 uit 2007, aangepast naar mijn eigen smaak.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provençaalse tortilla met zachte geitenkaas te bereiden
Uien en knoflook pellen.
Uien in halve ringen en knoflook in plakjes snijden.
In grote kom eieren met de melk licht schuimig kloppen.
In de pan olie verhitten.
Ui, knoflook, aardappelpartjes en groenten ca. 5 min. bakken.
Met kruiden en versgemalen zwarte peper bestrooien. Chèvre erdoor scheppen.
Pan van het vuur halen.
Losgeklopte eieren erover schenken en op laag vuur met deksel op pan in ca. 20 min. laten stollen.
Tortilla (met behulp van deksel) op platte schaal laten glijden.
In punten snijden en serveren.
Uien in halve ringen en knoflook in plakjes snijden.
In grote kom eieren met de melk licht schuimig kloppen.
In de pan olie verhitten.
Ui, knoflook, aardappelpartjes en groenten ca. 5 min. bakken.
Met kruiden en versgemalen zwarte peper bestrooien. Chèvre erdoor scheppen.
Pan van het vuur halen.
Losgeklopte eieren erover schenken en op laag vuur met deksel op pan in ca. 20 min. laten stollen.
Tortilla (met behulp van deksel) op platte schaal laten glijden.
In punten snijden en serveren.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Ik heb ook een "echte" tortilla(draai)schaal, maar aangezien deze tortilla niet gekeerd wordt, gebruik ik de schaal soms als serveerschaal.