Recept
« Terug naar recepten
Pruimentaart met amandelen en sinaasappel
PT75M
Pruimentaart met amandelen en sinaasappel
Een heerlijk pruimentaart met amandelen en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Naar Marjoleine Vos (NRC dd 6-8-2001)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimentaart met amandelen en sinaasappel te bereiden
1).Doe de pruimen met de sinaasappelrasp en -sap, de suiker en het vanillemerg uit het stokje in een kom en zet dat 20 minuten in de oven.
2).Maak het deeg, bekleed een bakblik en doe het deeg daarin op het bakpapier.
3).Wanneer de 20 minuten voorbij zijn mag de pruimenpreu ook in het bakblik. Dat gaat gaat dan 30 minuten in de oven.
4).Roer de ingrediënten voor eroverheen door elkaar en giet dat na 30 minuten op het baksel en zet dan weer terug in de oven voor 20 minuten op 160°C.
Laat de taart afkoelen en serveer uit.
2).Maak het deeg, bekleed een bakblik en doe het deeg daarin op het bakpapier.
3).Wanneer de 20 minuten voorbij zijn mag de pruimenpreu ook in het bakblik. Dat gaat gaat dan 30 minuten in de oven.
4).Roer de ingrediënten voor eroverheen door elkaar en giet dat na 30 minuten op het baksel en zet dan weer terug in de oven voor 20 minuten op 160°C.
Laat de taart afkoelen en serveer uit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
Moeten de pruimen afkoelen of kunnen ze zo direct op het deeg?
yvonne zegt: