KookJij

Pruimentaart met amandelen en sinaasappel

Een heerlijk pruimentaart met amandelen en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Naar Marjoleine Vos (NRC dd 6-8-2001)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pruimentaart met amandelen en sinaasappel te bereiden

1).Doe de pruimen met de sinaasappelrasp en -sap, de suiker en het vanillemerg uit het stokje in een kom en zet dat 20 minuten in de oven.
2).Maak het deeg, bekleed een bakblik en doe het deeg daarin op het bakpapier.
3).Wanneer de 20 minuten voorbij zijn mag de pruimenpreu ook in het bakblik. Dat gaat gaat dan 30 minuten in de oven.
4).Roer de ingrediënten voor eroverheen door elkaar en giet dat na 30 minuten op het baksel en zet dan weer terug in de oven voor 20 minuten op 160°C.
Laat de taart afkoelen en serveer uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

yvonne

yvonne zegt:
lekker recept
philip verkooij

philip verkooij zegt:
Dit recept lijkt mij heel lekker, en toch makkelijk.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Wouros,
Maakt niet zo veel uit
JAvdH
wouros

wouros zegt:
Lijkt me heerlijk. Komt goed van pas nu de pruimen overrijp van de bomen vallen.
Moeten de pruimen afkoelen of kunnen ze zo direct op het deeg?