Recept
« Terug naar recepten
Pruimentaartjes
PT80M
Pruimentaartjes
Een heerlijk pruimentaartjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimentaartjes te bereiden
Snijd de pruimen in kleine stukjes.doe de bloem,de eieren,de suiker,de stukjes pruim en een snufje zout in een kom.Voeg het verkruimelde en in melk opgeloste biergist toe.Gebruik een mixer met kneedhaken om er een deeg van te kneden.Schenk tijdens het kneden de gesmolten boter er langzaam bij.Leg het deeg,wanneer het glad en elastisch is,op de bestoven deegplank,kneed het nog enkele minuten handmatig,maak er vervolgens een bal van en leg die in een kom met een vochtige theedoek er overheen.Laat het deeg rijzen op een warme plek tot het volume verdubbeld is.Kneed het vervolgens even opnieuw,verdeel het in 6 gelijke balletjes en leg die in de beboterde en met bloem bestoven bakvormpjes op de bakplaat.Laat het deeg op een warme plek opnieuw rijzen tot het de vormpjes vult en schuif de bakplaat vervolgens ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.Prik een satéstokje diep in het deeg ter controle,als het er schoon uitkomt is het deeg gaar.Neem het bakblik uit de oven,haal de pruimentaartjes uit hun vormpjes en plaats ze op een taartrooster om af te koelen.Strooi er met behulp van een zeef wat poedersuiker overheen en serveer,als u er van houdt met wat chocoladesaus.
nolita zegt: