Recept
« Terug naar recepten
Pudding met meringue
PT30M
Pudding met meringue
Een heerlijk pudding met meringue recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pudding met meringue te bereiden
Schenk de melk in de ovenschotel. Doe er de boter verdeeld in vlokjes bij. Splijt het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg merg en stokje bij de melk.
Zet midden in een op 250°C voorverwarmde oven.
Splits de eieren. Klop de eiwitten tot schuim met de suiker en een snuifje zout.
Rasp de schil van de halve citroen en doe bij de dooiers. Roer er de bloem en maïzena door. Spatel er het eiwit door.
Haal het vanillestokje uit de melk en schep er het eimengsel op, zodat de melk helemaal bedekt is. Zet nog 10 min. in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt ( het binnenste blijft romig zacht). Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen.
Lekker met frambozencoulis.
Zet midden in een op 250°C voorverwarmde oven.
Splits de eieren. Klop de eiwitten tot schuim met de suiker en een snuifje zout.
Rasp de schil van de halve citroen en doe bij de dooiers. Roer er de bloem en maïzena door. Spatel er het eiwit door.
Haal het vanillestokje uit de melk en schep er het eimengsel op, zodat de melk helemaal bedekt is. Zet nog 10 min. in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt ( het binnenste blijft romig zacht). Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen.
Lekker met frambozencoulis.
inged zegt:
De melk en boter zet je eigenlijk gewoon maar in de oven om te verwarmen en de boter te smelten. Dus zodra je eiwitten opgeklopt zijn is deze oke.
Groetjes.