Recept
« Terug naar recepten
Purée de petits pois
PT25M
Purée de petits pois
Een heerlijk purée de petits pois recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Koken op z'n Frans
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Purée de petits pois te bereiden
Smelt de helft van de boter in een pan en fruit de ui heel even. Voeg de doperwten, fond, Provencaalse kruiden en zout en peper naar smaak toe en smoor de erwtjes in 10-15 minuten zachtjes gaar.
Pureer de erwtjes met een staafmixer. Roer de rest van de boter en de creme fraiche erdoor. Warm de puree nog enkele minuten al roerende door en laat hem dikker worden. Breng de puree op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een steelpan en fruit de bosui in 2-3 minuten goudgeel. Schep de munt erdoor.
Verdeel de doperwtenpuree over vier voorverwarmde soufflébakjes en schep de ui met de munt erover. Maal er nog wat peper boven. Zet de bakjes eventueel op de borden.
Lekker met lamsvlees.
Pureer de erwtjes met een staafmixer. Roer de rest van de boter en de creme fraiche erdoor. Warm de puree nog enkele minuten al roerende door en laat hem dikker worden. Breng de puree op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een steelpan en fruit de bosui in 2-3 minuten goudgeel. Schep de munt erdoor.
Verdeel de doperwtenpuree over vier voorverwarmde soufflébakjes en schep de ui met de munt erover. Maal er nog wat peper boven. Zet de bakjes eventueel op de borden.
Lekker met lamsvlees.