KookJij

Puree van knolselder en aardappel, gebakken parelhoen en veenbessen

Een heerlijk puree van knolselder en aardappel, gebakken parelhoen en veenbessen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Puree van knolselder en aardappel, gebakken parelhoen en veenbessen te bereiden

Schil de aardappelen en de knolselder.

Kook ze afzonderlijk gaar in ruim gezouten water.

Haal ze door een roerzeef.

Verwarm de room en de melk en roer het mengsel onder de puree.

Bak intussen de parelhoenfilets in de boter en olie, en kruid met peper en zout.

Haal de filets uit de pan en laat op een warme plaats rusten. Giet het bakvet uit de pan.

Blus met de bouillon en laat kort inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de bereide veenbessen.

Schik de parelhoen­filets op warme borden en lepel er de jus, puree en de bessen langs.

Voeg bij het pureren van de aardappelen wat knolselderzout toe om extra smaak te geven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst