Recept
« Terug naar recepten
Pureetorentjes met scampi
PT50M
Pureetorentjes met scampi
Een heerlijk pureetorentjes met scampi recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pureetorentjes met scampi te bereiden
1. Schil de wortelen met een dunschiller. Kook ze met de gesnipperde sjalot, de tijm en de laurier gaar in de kippenbouillon. Giet ze af en laat ze afkoelen.
2. Neem de laurier weg en pureer de worteltjes met een likje olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
3. Zet 4 dresseerringen op vuurvaste borden. Schep er een laagje aardappelpuree in en daarop een laagje wortelpuree. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.
4. Bak de scampi kort in olijfolie, op een hevig vuur. Kruid ze met peper en zout.
5. Neem voorzichtig de dresseerringen weg. Leg een paar scampi op de wortelpuree. Werk af met gehakte peterselie.
2. Neem de laurier weg en pureer de worteltjes met een likje olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
3. Zet 4 dresseerringen op vuurvaste borden. Schep er een laagje aardappelpuree in en daarop een laagje wortelpuree. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.
4. Bak de scampi kort in olijfolie, op een hevig vuur. Kruid ze met peper en zout.
5. Neem voorzichtig de dresseerringen weg. Leg een paar scampi op de wortelpuree. Werk af met gehakte peterselie.
Scampies zegt: