Recept
« Terug naar recepten
Quiche Le Poteaupré
PT30M
Quiche Le Poteaupré
Een heerlijk quiche le poteaupré recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche Le Poteaupré te bereiden
Snijd het witloof en de Gandaham in reepjes en stoof aan in de boter.
Doe er de fijngehakte rozemarijnblaadjes bij en laat 5 minuten doorstoven op een zacht vuurtje.
Mix de eieren met de Chimay Tripel en de room tot een gladde massa.
Schik de bladerdeegplakjes in siliconen quichevormen.
Verdeel er de witlooffarce over en werk af met de kaasblokjes "Le Poteaupré”.
Vul de taartjes op met de 'bierliaison'.
Plaats gedurende een 14-tal minuten in een voorverwarmde oven van 190° C.
Laat een minuut rusten alvorens de quiches uit de vormen te halen.
Doe er de fijngehakte rozemarijnblaadjes bij en laat 5 minuten doorstoven op een zacht vuurtje.
Mix de eieren met de Chimay Tripel en de room tot een gladde massa.
Schik de bladerdeegplakjes in siliconen quichevormen.
Verdeel er de witlooffarce over en werk af met de kaasblokjes "Le Poteaupré”.
Vul de taartjes op met de 'bierliaison'.
Plaats gedurende een 14-tal minuten in een voorverwarmde oven van 190° C.
Laat een minuut rusten alvorens de quiches uit de vormen te halen.
robmar zegt: