Recept
« Terug naar recepten
Quiche met asperges en zalm
PT45M
Quiche met asperges en zalm
Een heerlijk quiche met asperges en zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met asperges en zalm te bereiden
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en blancheer ze beetgaar.
Snij de olijven in plakjes. Snij de verse zalm in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren luchtig met de room, kruid met peper en een snuifje zout.
Beboter een langwerpige vorm en bestuif hem met bloem. Leg er het bladerdeeg in. Verdeel er de verse zalm, asperges en olijven over. Schenk er het eimengsel op. Zet 30 à 35 minuten in de oven.
Laat de quiche wat afkoelen en haal hem uit de vorm. Snij hem in porties en werk af met plakjes gerookte zalm, plukjes kervel en (eventueel) flinterdun gesneden minicourgette.
Snij de olijven in plakjes. Snij de verse zalm in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren luchtig met de room, kruid met peper en een snuifje zout.
Beboter een langwerpige vorm en bestuif hem met bloem. Leg er het bladerdeeg in. Verdeel er de verse zalm, asperges en olijven over. Schenk er het eimengsel op. Zet 30 à 35 minuten in de oven.
Laat de quiche wat afkoelen en haal hem uit de vorm. Snij hem in porties en werk af met plakjes gerookte zalm, plukjes kervel en (eventueel) flinterdun gesneden minicourgette.